Srnčí plec dušená na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí plec
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 226 mg
  • Draslík 861.7 mg
  • Vláknina 3157.5 mg
  • Vitamín A 3157.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, drcený pepř, vlijeme polovinu vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zředíme zbylým vývarem a za častého míchání alespoň čtvrt hodiny povaříme.

Komentáře k receptu