Pikantní karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1010 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 85.6 mg
  • Vláknina 1666.2 mg
  • Vitamín A 1666.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso s mlékem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou petrželkou, vejcem, majoránkou, muškátovým květem, solí a pepřem.

  • 2

    V pánvi na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a vmícháme ji do masové směsi. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu