Chňapalovo file s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chňapal červený
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 479.6 mg
  • Vláknina 173.5 mg
  • Vitamín A 173.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme si olej, prolisovaný česnek, nasekanou kudrnku, limetkovou šťávu, bazalku a touto směsí zalijeme filé, necháme marinovat asi 10 minut.

  • 2

    Rozpálíme si troubu na gril a na plech dáme pečící papír.Poté filé naskládáme na plech a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Při grilování potíráme marinádou.

  • 3

    Hotové filé dáme na talíř a polijeme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu