Grilovaná bageta s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Salám uherský
  • 300 g Artyčoky
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 394.4 mg
  • Vláknina 11835 mg
  • Vitamín A 11835 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme bagetu na plátky cca 1,5 cm tlusté a rozložíme je na středně rozložený gril. Z každé strany poté grilujeme jednu minutu. Během toho nakrájíme na nudličky papriku a smočíme ji v olivovém oleji. Mřížku na grilu vyložíme alobalem a tři minuty na něm fritujeme papriku. To samé uděláme s plátky salámu.

  • 2

    Smícháme olivový olej s tapenádou a potřeme ogrilovanou bagetu. Přidáme na ni plátek salámu, papriku a artyčoky. Vrátíme na gril a jednu minutu ještě ohřejeme. Poté můžeme podávat.

Komentáře k receptu