Marinované vařené žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 800 g Žampiony čerstvé
  • 70 ml Olej olivový
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 5378.6 mg
  • Vitamín A 5378.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme na jemno.

  • 2

    Žampiony s cibulí vložíme do vroucí vody se solí a octem. Povaříme zhruba 5 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V mezičase v míse připravíme zálivku smícháním oleje, soli, pepře, cukru, citronové šťávy a kopru. Okapané žampiony s cibulí vložíme do zálivky, promícháme a necháme v chladu alespoň 5 hodin marinovat.

Komentáře k receptu