Carpaccio po italsku
Suroviny
- 220 g Hovězí svíčková
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Sýr Provolone
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 0.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.28 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Olivy nakládané
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 41.2 mg
 - Draslík 369.2 mg
 - Vláknina 2713.9 mg
 - Vitamín A 2713.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
 - 
                                2
Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
 - 
                                3
Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
 - 
                                4
Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
 - 
                                5
V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
 - 
                                6
Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.