Vepřové medailonky dušené v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 110.2 mg
 - Draslík 597.3 mg
 - Vláknina 1788.8 mg
 - Vitamín A 1788.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté vepřové kýty nakrájíme medailonky.
 - 
                                2
V misce rozetřeme česnek se solí, přidáme ocet, vodu, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Medailonky vložíme do připravené marinády a necháme v chladničce do druhého dne.
 - 
                                3
Odleželé maso v marinádě dusíme doměkka, vyjmeme a osušíme. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky z obou stran zprudka opečeme. Na talířích přelijeme procezenou marinádou.
 - 
                                4
Můžeme podávat s rýží nebo s čerstvým chlebem.