Daňčí plátky pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 141.7 mg
 - Draslík 1037 mg
 - Vláknina 8883.3 mg
 - Vitamín A 8883.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 22.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
 - 
                                2
Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
 - 
                                3
Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.