Chalupářský pivní špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kabanos
  • 120 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 143.1 mg
  • Draslík 175.3 mg
  • Vláknina 2650 mg
  • Vitamín A 2650 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.

  • 2

    V misce rozšleháme vajíčka s pivem.

  • 3

    Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.

Komentáře k receptu