Rizoto s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Bazalka
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 400 g Rýže Arborio
  • 70 g Oříšky piniové
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 1000 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Martini bianco
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1872 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 220.2 mg
  • Vláknina 3980 mg
  • Vitamín A 3980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rizoto: Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

  • 2

    Pesto: Do mixéru nasypeme piniové oříšky, přidáme česnek, sůl, pepř, lístky bazalky a rozmixujeme. Nakonec přimícháme panenský olej a strouhaný permezán.

  • 3

    Na talířích vytvoříme kopečky rizota a přelijeme je pestem.

Komentáře k receptu