Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Cuketa
  • 450 g Lilek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Olej rostlinný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 plátek Lasagne
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 25.9 mg
  • Draslík 809.1 mg
  • Vláknina 14203.8 mg
  • Vitamín A 14203.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 475.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 12 minut. Poté je vložíme do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, opraný lilek nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na tenké plátky. Papriky omyjeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky.

  • 2

    V rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme lilek, papriku a cuketu, za stálého míchání smažíme. Ke změklé zelenině přidáme konzervovaná rajčata, protlak, vývar a na mírném plameni za častého míchání dusíme. Na závěr vmícháme sůl, pepř a odstavíme.

  • 3

    Na bílou omáčku v rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a osmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme mléko a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty, poté odstavíme.

  • 4

    Do vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninovou směs a okapané lasagne tak, aby na vrchu byly lasagne. Směs přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C.

Komentáře k receptu