Kalamáry dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 965.2 mg
 - Vláknina 5852 mg
 - Vitamín A 5852 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.
 - 
                                2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.
 - 
                                4
V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.
 - 
                                5
Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.