Bažant servírovaný s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 12.3 mg
 - Draslík 1136.8 mg
 - Vláknina 10079.5 mg
 - Vitamín A 10079.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 300.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, kapustu opláchneme, necháme okapat, listy pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 180 °C, do pekáče vlijeme olej, vložíme máslo a rozehřejeme. Přidáme stehna, opečeme je ze všech stran, zalijeme polovinou drůbežího vývaru, v troubě pečeme 15 minut. Vyndáme stehna a do pekáče vložíme nudličky z kapusty. Dusíme, zalijeme zbylým vývarem, vrátíme zpět stehna a přikryjeme pekáč poklicí. Dusíme v troubě 30 minut.
 - 
                                3
Vmícháme do kapusty zakysanou smetanu a povaříme několik minut.