Vepřová krkovice s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Paprika zelená
  • 150 g Rajčata
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 153.1 mg
  • Draslík 562.7 mg
  • Vláknina 9696.3 mg
  • Vitamín A 9696.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme, překrájíme a vložíme vařit do vroucí vody na 5 minut. Poté fazolky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme v rendlíku, přidáme maso, které z obou stran smažíme dozlatova spolu s cibulí. K masu přidáme fazolky, kmín, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. K téměř měkkému masu přidáme papriky a dusíme. Na závěr vmícháme rajčata a dodusíme.

Komentáře k receptu