Bramborová polévka s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1185 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 1042.8 mg
 - Vláknina 9932.5 mg
 - Vitamín A 9932.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, přimícháme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Mezitím připravíme maso. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme v pánvi na másle, osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželkou a pažitkou, zalijeme trochou vývaru z polévky, 5 minut podusíme, obsah pánve přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme.