Bramborová polévka s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1763 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 30.6 mg
 - Draslík 3126.4 mg
 - Vláknina 20116.2 mg
 - Vitamín A 20116.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno, kerblík posekáme najemno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme polovinu kerblíku, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme brambory, sůl, pepř, špetku mletého muškátu a vaříme asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, přimícháme zbytek kerblíku, smetanu, krátce povaříme a odstavíme.