Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mořský jazyk
  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Máta
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 25 g Citronová kůra
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1550 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1589.5 mg
  • Vláknina 11399.1 mg
  • Vitamín A 11399.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.

  • 2

    Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.

Komentáře k receptu