Mokré řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vepřové řízky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2292 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 252 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 1473.8 mg
  • Vitamín A 1473.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaným vajíčku. Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu. V druhé pánvičce si osmahneme cibulku, prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou(asi 1 dcl). Masíčko přidáme do směsi a dusíme do měkka.

  • 2

    Podáváme s rýží nebo brambory.

Komentáře k receptu