Kuřecí maso na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Kuřecí stehna
  • 200 g Mrkev kořen
  • 50 g Hrášek mražený
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej kokosový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 196.7 mg
  • Vláknina 8270 mg
  • Vitamín A 8270 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky.

  • 2

    V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut.

  • 3

    Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut.

  • 4

    Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.

Komentáře k receptu