Cibulovo-slaninová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 120 g Anglická slanina
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1.4 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1690 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 540 mg
  • Vláknina 8191.8 mg
  • Vitamín A 8191.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule očistíme, přepůlíme a pokrájíme na tenké půlměsíčky. Libovou anglickou slaninu pokrájíme na proužky silné přibližně 1.5 cm. Dáme ji hrnce s nepřilnavým dne a restujeme nasucho za stálého míchání 2 minuty. Přidáme olej, cibuli a za častého promíchání cibuli vysmažíme dozlatova. Přidáme rajčata, horký kuřecí vývar a jakmile se polévka začne vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou polévku pomalu vaříme 20 minut. Občas polévku promícháme.

  • 2

    Omyjeme čerstvé lístky bazalky a snítku petrželky, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokud by byla velmi hustá, přilejeme 50-100ml vývaru. Několik minut před dovařením zamícháme do polévky pokrájené bylinky.

  • 4

    Na talířích horkou polévku posypeme nastrouhaným sýrem (českým parmezánem) a servírujeme.

Komentáře k receptu