Smažený kuřecí řízek

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1 porce

Suroviny

  • 100 g Kuřecí prsa
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Strouhanka
  • 25 g Olej rostlinný
  • 0.25 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 409.5 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízek z kuřecích prsou omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Řízek smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 13.03.2016 14:18:42

Neznám ve svém okolí člověka, který by neměl rád řízky. Z kuřecího masa osobně raději používám maso stehenní, řízky jsou šťavnatější. Řízky jsem smažila ve větším množství oleje, než uvádí recept. Strouhanku si připravuji doma sama ze zbylého bílého pečiva. Řízky po obalení ihned smažím, vkládám je do středně rozpaleného oleje a smažím je pozvolna. Používám řepkový olej, někdo používá i sádlo nebo mix - olej se sádlem. Vhodnou teplotu na smažení zkouším tak, že ponořím okraj řízku. Pokud se nezačal ihned smažit, tak ještě chvilku počkám. Řízky lépe chutnají pžipúravené na pánvičce, než ve fritéze.

Odpovědět