Kapustovo-artyčokový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Kapusta hlávková
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 150 g sýr gruyere
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Kajenský pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 1346.8 mg
  • Vitamín A 1346.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 162.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Smažíme je na másle asi 5 minut. Poté zasypeme moukou a dvě minuty opékáme. Poté postupně přiléváme mléko a povaříme ho tak 10 minut. Odstavíme.

  • 2

    Kapustu nakrájíme na proužky a povaříme ji v osolené vodě – asi 5 minut. Slijeme a ihned propláchneme ve studené vodě, aby zůstala zelená. Rozmixujeme ji do hladka.

  • 3

    Kapustu, nakrájené artyčoky, tymián, muškátový oříšek a kajenský pepř vmícháme do mléčné směsi.

  • 4

    Poté vmícháme i oba sýry a dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Směs přeneseme do zapékací formy a pečeme 25 minut na 170 °C.

Komentáře k receptu