Salát ze zelených paprik a lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 16.8 mg
 - Draslík 674.6 mg
 - Vláknina 19184.8 mg
 - Vitamín A 19184.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté papriky upečeme na plechu v troubě. Po upečení je postříkáme studenou vodou, zakryjeme na chvíli utěrkou a potom je oloupeme a zbavíme jader.
 - 
                                2
Lilek oloupeme, spolu s paprikami nadrobno nakrájíme a promícháme.
 - 
                                3
Na polovině oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, smícháme s paprikou a lilky a přidáme zbylý olej. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
 - 
                                4
Podáváme studené.