Bramborové knedlíky s krupicí I.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 8 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 6176 mg
  • Vitamín A 6176 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vysypeme krupici, mouku a prolisované brambory.

  • 2

    Metlou rozšleháme vejce, osolíme přidáme mléko a tekuté máslo. Směs vlijeme k bramborám s krupicí a moukou, vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme tři podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě zhruba 25 minut.

Komentáře k receptu