Restované brambory s lahůdkovou cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 220 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 37.4 mg
  • Draslík 940.5 mg
  • Vláknina 18262.9 mg
  • Vitamín A 18262.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.

  • 4

    Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.

Komentáře k receptu