Bramborové rösti s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 250 g Pórek
  • 80 g Anglická slanina
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Gouda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 972.5 mg
  • Vláknina 12177.5 mg
  • Vitamín A 12177.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na nudličky, sýr strouháme na jemno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté je scedíme a důkladně vymačkáme. K bramborám přisypeme slaninu, pórek, posekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, povrch uhladíme a zvolna smažíme asi čtvrt hodiny. Obrátíme a smažíme ještě cca 10 minut. Minutu před koncem smažení posypeme sýrem a zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil.

  • 3

    Nakrájíme na čtverečky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu