Kuřecí prsa v žemli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 609.5 mg
  • Vláknina 4032.8 mg
  • Vitamín A 4032.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme, posypeme karí kořením, mletou paprikou a pepřem. Maso opečeme po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji a osolíme.

  • 2

    Žemle rozkrojíme a potřeme máslem.

  • 3

    Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na spodní poloviny žemlí. Na salát rozložíme opečené maso.

  • 4

    Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Obložíme jimi maso a navrch položíme plátky ementálu. Přiklopíme horními polovinami žemlí.

  • 5

    Sendviče vložíme do trouby pod rozpálený gril a necháme roztavit sýr.

  • 6

    Podáváme horké na salátových listech.

Komentáře k receptu