Barevné toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 20 g Cibulka jarní
  • 10 krajíc Chléb toastový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 351.5 mg
  • Vláknina 11129 mg
  • Vitamín A 11129 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na tenké prstence nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Potom přidáme kečup, tence nakrájenou, jadřinců zbavenou zelenou a žlutou papriku. Přimícháme ještě drobně nasekanou chilli papričku. Nakonec vmícháme na tenké proužky nakrájené moravské uzené. Dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny dusíme 10-15 minut. Měla by se vyvařit všechna tekutina. Těsně před stáhnutím ze sporáku do směsi dáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Na toastové chleby lžící položíme připravenou směs, každý toast posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu vymažeme máslem a připravené tousty naskládáme do mísy. Vložíme do nahřáté trouby a zapékáme tak dlouho, aby povrch sýra dostal nahnědlou barvu.

  • 3

    Toasty poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu