Fazolové hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Tortilla
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cibule
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 220 g Fazole červené sterilované
  • 60 g Strouhanka
  • 2 g Kmín drcený
  • 1 g Chilli koření mleté
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Řeřicha
  • 2.78 g Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 620.1 mg
  • Vláknina 12720.2 mg
  • Vitamín A 12720.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle do zlatova. Fazole scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, prolisovaný česnek, fazole, osmahnutou cibuli, sůl, kmín, mleté chilli koření, posekanou řeřichu, vejce a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme osm stejných hamburgerů, které necháme v lednici půl hodiny odležet,

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a hamburgry smažíme z obou stran do zlatova.

  • 4

    Poté je upravíme na talíře, doplníme tortillami a podáváme.

Komentáře k receptu