Jehněčí burger s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1373 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 596.4 mg
- Vláknina 11006.8 mg
- Vitamín A 11006.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                11) Housku rozpůlíme a opečeme na grilu řeznou stranou dolů. 
- 
                                22) Z mletého masa vytvarujeme bochánek, uprostřed uděláme důlek a grilujeme 4 minuty z každé strany. 
- 
                                33) Jablko nakrájíme na měsíčky 0,5 cm tlusté a také je krátce grilujeme. 
- 
                                44) Poté co maso poprvé otočíme, dáme na opečenou stranu jablko a gorgonzolu a necháme roztavit. 
- 
                                55) Spodní i horní díl housky potřeme kečupem. Na spodní díl dáme špenátové listy, na to maso, červenou cibuli a horní díl burgeru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        