Beefburger
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Žemle tuková
- 0.25 ks Okurka salátová
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 plátek Zelí hlávkové bílé
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Omáčka tatarská
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 0.2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 13 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 82.1 mg
- Draslík 762.3 mg
- Vláknina 8741.3 mg
- Vitamín A 8741.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat. 
- 
                                2Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř. 
- 
                                3Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry. 
- 
                                4Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        