Krůtí burgery s brusinkovým kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 350 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 1148 mg
  • Vláknina 5058 mg
  • Vitamín A 5058 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brusinkový kečup: Brusinkové chutney smícháme s kečupem.

  • 2

    Burgery: Cibuli nakrájíme na jemno. Spolu s nasekaným rozmarýnem ji smažíme 10 minut na mírném plameni. Mezitím si krůtí prsa nameleme. Opečenou cibulovou směs smícháme s krůtou, solí a pepřem. Vytvarujeme dva burgery. Opečeme je na výpeku z cibule dozlatova – 4 minuty z každé strany.

  • 3

    Bulky přepůlíme a na spodní polovinu položíme krůtí maso. Horní část housky potřeme brusinkovým kečupem, přiklopíme a podáváme.

Komentáře k receptu