Drcené hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 325 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 240 g Sýr Gouda 45%
  • 400 g Cibule červená
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule bílá
  • 2 ks Bobkový list
  • 24 ks Žemle tuková
  • 2 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 248.9 mg
  • Vláknina 931.7 mg
  • Vitamín A 931.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme a zprudka osmažíme ze všech stran na olivovém oleji. Dáme stranou.

  • 2

    Ve výpeku na mírném plameni smažíme bílou cibuli, nakrájenou na plátky. Osolíme a opepříme ji. Přidáme bobkové listy a zalijeme pivem. Vrátíme maso, pivo přelijeme přes něj, přiklopíme a dusíme 5 hodiny doměkka. V případě potřeby podléváme.

  • 3

    Mezitím si připravíme karamelizovanou červenou cibuli – nakrájíme ji na půlkolečka na mírném plameni ji opékáme spolu s cukrem. Trvá to tak 20 minut, než je pěkně zkaramelizovaná. Pokud se přichytávám, podlijte vždy trochou vody.

  • 4

    Hotové maso vyjmeme (šťávu uchováme) a natrháme ho vidličkou na kousky. Veškerý tuk vyhodíme. Je-li třeba, osolíme a opepříme.

  • 5

    Šťávu zasypeme moukou a ještě 10 minut povaříme. Odstavíme a přidáme natrhané maso.

  • 6

    Promícháme.

  • 7

    Maso podáváme v houskách spolu se zkaramelizovanou cibulí.

Komentáře k receptu