Kuřecí hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 plátek Salát hlávkový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 566 mg
  • Vláknina 2440 mg
  • Vitamín A 2440 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, jarní cibulku na kolečka, petrželovou nať usekáme najemno.

  • 2

    Kuřecí prsa umeleme.

  • 3

    Smetanu promícháme se strouhankou a necháme odležet.

  • 4

    Cibuli zpěníme na másle a necháme zchladnout.

  • 5

    V míse promícháme mleté maso s cibulí, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, smetanou, osolíme a opepříme.

  • 6

    Z hmoty tvoříme placičky o průměru housky, asi 1 cm silné, dáme pod fólii a necháme v lednici odležet.

  • 7

    Housky podélně rozkrojíme a na grilu ohřejeme.

  • 8

    Hamburgery opečeme na grilovací pánvi dozlatova, z každé strany asi 5 minut.

  • 9

    Na spodní půlku housky dáme list salátu, lžíci kukuřice a hamburger. Ten potřeme kečupem, hořčicí a přiklopíme druhou půlkou housky.

Komentáře k receptu