Filé s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 400 g Pórek
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 230.6 mg
  • Vláknina 3826.8 mg
  • Vitamín A 3826.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé potřeme octem, osolíme a nakrájíme na větší kusy. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme pórek, osolíme, opepříme a trochu okořeníme paprikou. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Vložíme filé, přisypeme ještě papriku a dopečeme v horké troubě (asi 20 minut).

Komentáře k receptu