Čevabčiči s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.56 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 306 mg
  • Vláknina 6435.2 mg
  • Vitamín A 6435.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý lilek nakrájíme podélně na půl cetimetru silné plátky. Osolíme, přikryjeme a necháme odležet asi 30 minut. Čtyři stroužky česneku drobně pokrájíme a promícháme s nasekanými bylinkami.

  • 2

    Do mletého masa vmícháme jemně rozkrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, papriku a trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na kousky, vytvarujeme z nich šišky, opečeme na grilu.

  • 3

    Plátky lilku potřeme olejem, po obou stranách ogrilujeme. Posypeme česnekem smíchaným s natěmi a obložíme čevabčiči.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu