Jehněčí plec s bylinkovou kůrkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí plec
  • 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1164.4 mg
  • Vláknina 10835.8 mg
  • Vitamín A 10835.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Střídku žemle nakrájíme na kousky, rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Vzniklou pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme je do pekáče, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě pečeme 30 - 40 minut do měkka.

  • 3

    Fazolové lusky a fazole scedíme. Oloupanou cibuli porájíme na nudličky. Vše přidáme k masu, podlijeme trochou vody a pečeme ještě 10 minut. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem.

  • 4

    Na talíře upravíme maso rozkrájené na plátky a obložíme zeleninou.

  • 5

    Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře k receptu