Zapékané fusilli s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 250 g Mozzarella
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 55.4 mg
  • Draslík 172.6 mg
  • Vláknina 9532.5 mg
  • Vitamín A 9532.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm mleté maso, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriky a cuketu. Chvíli vše podusíme a přidáme nasekané bylinky. Směs několikrát promícháme.

  • 3

    Uvařené těstoviny smícháme s připravenou směsí a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu