Chřest s jehněčími kotletami na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 929.4 mg
  • Vláknina 6776.8 mg
  • Vitamín A 6776.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a povaříme v osolené vodě se lžící másla, špetkou cukru a citronovou šťávou asi 15 minut. Uvařený chřest zprudka zchladíme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté jehněčí kotlety osušíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opékáme 2 minuty po obou stranách. Maso mírně osolíme a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na 50 stupňů Celsia.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a podusíme v něm lístky šalvěje (asi 16 ks).

  • 4

    Chřest a maso upravíme na nahřátou mísu, šalvěj položíme na kotlety a vše pokapeme horkým máslem. Ozdobíme lístky petrželky.

Komentáře k receptu