Roláda z králičího masa s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 80 g Anglická slanina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Šunka dušená
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 734.2 mg
  • Vláknina 147.6 mg
  • Vitamín A 147.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný králičí hřbet a kýtu omyjeme, osušíme, vykostíme a upravíme na plát. Maso osolíme.

  • 2

    Plátky šunky a slaniny stočíme do ruliček, urovnáme podélně na připravený plát masa a ten potom stočíme do rolády a ovážeme nití.

  • 3

    Roládu vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a po všech stranách ji opečeme. Povrch posypeme rozmarýnem a oloupaným, nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody, vínem a pečeme v troubě.

  • 4

    Během pečení roládu obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Šťávu vypečenou po okrajích pekáčku seškrabujeme.

  • 5

    Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu