Jelení plec na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jelení plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 71.6 mg
  • Vláknina 947.3 mg
  • Vitamín A 947.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.

  • 3

    Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.

Komentáře k receptu