Závitky s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Paprika zelená
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 285.6 mg
  • Draslík 559.4 mg
  • Vláknina 7863.8 mg
  • Vitamín A 7863.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.

  • 2

    Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.

  • 3

    Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.

  • 4

    K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.

Komentáře k receptu