Losos na smetaně s jabečným vínem
Suroviny
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 700 g Losos - filety
- 50 ml Ocet vinný
- 200 ml Víno jablečné
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Estragon
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Calvados
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 32 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 958.3 mg
- Vláknina 430.3 mg
- Vitamín A 430.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.