Rybí filé na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 900 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Chléb konzumní
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.05 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 1135.5 mg
  • Vláknina 5107.9 mg
  • Vitamín A 5107.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a nakonec obalíme v rozdrobeném chlebu.

  • 2

    V pánvi rozpálíme cca 1cm vrstvu oleje a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty do zlatohněda. Osušíme na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.

  • 3

    Olej z pánve slijeme a vytřeme ji ubrouskem. Na rozehřátém másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, na kostičky pokrájená rajčata bez semínek a po minutě přidáme sójovou omáčku.

  • 4

    Rybu rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme nakrájenou paprikou a pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu