Marinovaný kapr smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 703.3 mg
  • Vláknina 474.4 mg
  • Vitamín A 474.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme smícháním piva, hořčice, majonézy, soli, pepře, kmínu a utřeného česneku.

  • 2

    Kapra očistíme, naporcujeme a vložíme do marinády. Pod fólií necháme v chladničce přes noc.

  • 3

    Marinované porce kapra obalíme v mouce a usmažíme na oleji.

Komentáře k receptu