Chňápal s orientální směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Chňapal červený
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 20 g Řeřicha
  • 5 g Česnek sušený
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 3 g Oregano sušené
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín římský
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 65.1 mg
  • Draslík 783.1 mg
  • Vláknina 3698.4 mg
  • Vitamín A 3698.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Orientální směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna smažíme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat.

  • 3

    Plátky ozdobíme hrudkou bylinkového másla, řeřichou a servírujeme.

Komentáře k receptu