Hovězí závitky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 263.2 mg
  • Vláknina 2844.3 mg
  • Vitamín A 2844.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.

  • 3

    Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.

  • 4

    Závitky podáváme s omáčkou teplé.

Komentáře k receptu