Králík na slanině zapečený v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1431 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1398 mg
  • Bílkoviny 164 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 548.5 mg
  • Draslík 1690.6 mg
  • Vláknina 4246 mg
  • Vitamín A 4246 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáč vyložíme polovinou plátků slaniny, na ni rozložíme porce králíka, posypeme kmínem, poklademe zbylou slaninou, podlijeme pivem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso poloměkké.

  • 2

    Mezitím připravíme těstíčko ušleháním žloutků s pivem, se solí a moukou a pevného sněhu z bílků. Těstíčkem přelijeme králíka a dopečeme.

Komentáře k receptu