Kyperská žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Skořice mletá
  • 750 g Vepřová žebra
  • 5 g Kmín římský
  • 90 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 151.9 mg
  • Draslík 757.6 mg
  • Vláknina 4569.5 mg
  • Vitamín A 4569.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka nasekáme na 4 cm kostky.

  • 2

    Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu.

  • 4

    Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne.

  • 5

    Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý.

Komentáře k receptu