Vepřové plátky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Lilek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 992 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 110.4 mg
  • Draslík 1432.3 mg
  • Vláknina 17594.8 mg
  • Vitamín A 17594.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej, přidáme vepřové plátky a z obou stran je osmahneme do hněda. Poté je dáme stranou. Do výpeku dáme pokrájenou cibuli, zázvor, drobně pokrájené chilli papričky bez semínek, česnek, kmín, koriandr a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, pokrájený lilek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, vložíme zpět maso a pod pokličkou dusíme. Na chvilku vyndáme maso a přidáme do směsi fazole a smetanu. Poté vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a vše prohříváme 5 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu